Skovbrug på Boltinggaard Gods

Skovene under Boltinggård Gods strækker sig over 182 ha og er fordelt på seks lokaliteter på sydvest Fyn. Fordelingen mellem løv og nåletræ er ca. 80/20, med bøg, ær og eg, som de dominerende løvtræarter og nobilis som den dominerende nåletræsart.

Skovdyrkningen baseres på en flere hundrede år lang dansk tradition med fokus på produktion af kvalitetstræ under hensyntagen til naturen. Skovene producerer kvalitetsløvtræ til møbel og gulvforarbejdning, nåletræ til konstruktion, brænde og flis til lokalmarkedet, samt pyntegrønt til dekorationsmarkedet i sæsonen. Herudover produceres diverse specialeffekter til skibsbyggeri, cellulose til papir, effekter til bindingsværk osv.

Skovene består af alt fra småskove på 3 ha til 50 ha, hvori der som sagt produceres pyntegrønt, træ til møbel- og bygningsindustrien. En stigende  produktion er energitræ (træflis) til varmeværker eller private, samt brænde til private.

Skovene drives efter principperne for bæredygtig skovdrift (PEFC-skovcertificering).

Hedeselskabet v/Skovfoged Leif Lauritsen står for den samlede skovdrift; Alt fra udtynding af træer, brug af underentreprenører, til bogføringen af regnskabet.

 

Skovbrug:
Hedeselskabet
Skovfoged Rune Flye Andersen
Mob:+45 61 69 73 89

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Skovfoged Leif Lauritsen
Mob : +45 20 28 22 72
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

 

 

Aktuelt on event3

Inspiration til dit næste arrangement

Lad Boltinggaard danne rammen om dit næste arrangement. Konferencer, events og fester arrangeres i samarbejde med vore professionelle samarbejdspartnere  Klik på foto for mere info.