En park med lang historie

Parken er anlagt af General Henrik Bielke Kaas og hans kone Anne Vind v. d. Kuhla som ejede Boltinggaard fra 1710 til 1773. Samme år som de opførte Ringe hospital, som lå ved Ringe kirke til venstre for skolen (i dag museum) Her anlagde de en meget dejlig stor have i en tidligere kalvehave ca. 1740. Parken bestod af lange alleer, store hække og mangfoldige frugttræer, med lysthus og orangeri (drivhus). Det forklarer den relativt store have, som hører til Boltinggaard i dag.

Det var på denne tid, der rundt om blev anlagt mange barokhaver, f.eks. blev barokhaven ved Frederiksborg Slot anlagt i 1720-25. Så det var tidens strømninger med den slags store haveanlæg.

Dengang havde ejendommen også en noget anden størrelse. Ud fra gamle markkort fra 1810 kan man se, at gårdens areal strækker sig til landevejen mod nord, til Ringe og Brangstrup mod øst og Herringe mod syd. I mod vest gik arealet til Boltinge mølle, som var både en vandmølle og vindmølle, der hørte under Boltinggård indtil den brændte i 1932.

Parken blev hårdt ramt af stormen 3. december 1999, hvor der væltede mange gamle træer, bla. lindealléen. Her væltede en lind ind i husets nordvestlige hjørne.

I haven findes også gamle frugttræer samt spændende blomstrende træer, og haven har efter sigende en af Danmarks største kvæder, de kan bruges bla. til marmelade.

 

 

PV034 DSC 0123 2 Edit

Hold dit næste møde, konference eller fest hos os

 
Vi kan skabe den rette stemning her på Boltinggaard samt sørge for, at I får en unik oplevelse i smukke og naturskønne omgivelser året rundt. Klik på foto for mere information.